11 de Setembre, Diada Nacional a Nalec

 

Senyera

Senyera

 Aquest 11 de setembre a Nalec es va celebrar d’una forma diferent, el Consell Comarcal va fer una sessió extraordinària a la plaça del poble.Va ser un acte on molta gent hi va participar, la plaça estava plena, i després va haver-hi sardanes i una xocolatada amb coca per a tothom amb un el.logi unànim cap a les responsables de la xocolata,bonissima. Grans i petits varem llepar-nos els dits. 

 

Atents al discurs!

Atents al discurs!

 Laura Piera, com a alcaldessa anfitriona de l’acte va fer un discurs emotiu, clar i precís que hem volgut afegir a continuació per que el pugueu llegir, val la pena.

 

Molta gent a la plaça

Molta gent a la plaça

El discurs:

“Presidenta del Consell Comarcal, Il·lustríssims alcaldes, alcaldesses, vicepresidents, consellers, conselleres, regidors, regidores, veïns i veïnes de Nalec, amics tots.

Bona tarda.

En nom de tot el poble us dono la benvinguda a Nalec on espero que us hi sentiu ben acollits. Com a alcaldessa del municipi més petit de l’Urgell avui és una satisfacció poder celebrar aquest plenari comarcal i d’alcaldes a casa nostra ja que per un dia som  la capital de la comarca de l’Urgell.

Nalec forma part de la Vall del Corb que com és ben reconegut té un encant especial i una riquesa turística i paisatgística de la qual els pobles que en formem part ens en sentim molt afortunats.  Amb la arribada de cada estació veiem canviar els colors d’aquesta vall. Avui podem gaudir del groc dels rostolls i del verd intens què ens diu què aviat començarà la verema i la collita de les ametlles. També tenim nombrosos edificis de gran valor arquitectònic i històric que configuren la fisonomia d’aquesta vall.

Recentment s’ha asfaltat el camí que va de Nalec a Vallbona de les Monges què ens apropa a aquest monestir tant important de la ruta del Cister i què ens dona un veïnatge més proper amb els pobles de Vallbona, Rocallaura i Els Omells.

Vall del Corb plena d’històries i tradicions, reflex d’una pagesia  que ha tingut que lluitar per conrear aquesta terra de secà i que també parla d’emigració cap a les capitals.

Tot això conforma el nostre el nostre viure al poble, temporades del any en que som molts pocs habitants i temporades en que som molts. Però es característic el fort arrelament de la nostra gent perquè aquest poble i aquesta vall es fan estimar.

Avui celebrem la diada Nacional de Catalunya, commemorem la caiguda de Barcelona l’any 1714. Rememorem tots els lluitadors que moriren per salvaguardar les nostres llibertats i els nostres drets. Aquesta derrota va comportar la supressió de les llibertats civils i de les institucions catalanes. Per tant aquesta celebració es una expressió exemplar del nostre sentiment nacional.

Vull fer menció especial avui dels Casals Catalans què hi ha repartits per varis continents, què son mostra del sentiment de pertinença a la terra catalana.

Gent que en el seu moment tingué que agafar el camí de l’exili, camí dolorós, però que amb la fermesa del seu caràcter va mantenir les nostres tradicions, la nostra llengua, i el caliu de la terra enyorada arreu  del mon i que avui continuen vius i celebren amb nosaltres aquesta diada.

Voldria donar les gràcies a tots els alcaldes i consellers comarcals per ser aquí presents en un dia com avui, en què es dóna la coincidència de la inauguració de la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega. Per aquest motiu la visita al poble amb que desitjàvem obsequiar-vos la deixarem per a una altra ocasió per tal que pugueu atendre tots els compromisos d’aquest dia.

Per acabar novament us dono la benvinguda més cordial al nostre poble i desitjo que aquesta celebració de la Diada de Catalunya i Dia de la Comarca de l’Urgell esdevingui un acte de convivència entre totes les viles de l’Urgell i refermi els nostres lligams per a fer país i  comarca.”

Laura Piera, alcaldessa de Nalec, 11 de Setembre del 2008

Fotografíes:

 

L'hora dels Segadors

L'ora dels Segadors

 Les sardanes:

 

Sardanes

Un dos tres, un dos tres, Llargs!

La xocolata i la coca:

 

La xocolata i la coca...i el moscatell!

La xocolata i la coca...i el moscatell!

I mentre a Tàrrega tronava i feia un xàfeg, aqui a Nalec, varem poder finalitzar la festa! Una bona Diada Nacional de Catalunya! Visca !

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s