2 de juliol, Foc a Nalec.

Bombers treballant

Bombers treballant

De Laura Piera, Alcaldessa de Nalec:

Nalec va patir ahir un incendi que va començar  a les eres del Valls,darrera el poble,  no coneixem les causes que el van originar, entre les 15:30 i les 16 hores van arribar els primers bombers, el foc cremava esbarzers i s’estenia en direcció les Conferrans però llavors el vent va canviar, començava la marinada i va pujar travessant el camí de Belltall i estenent-se cap els boscos que estan sobre els xalets, aquest va ser el pitjor moment, més tard un altre  cop el vent va fer que el foc s’encarés cap el poble .

El foc va travessar la carretera i també hi van haver focs a la zona de l’horta prop del riu fins sota la Portella, encara que més petits.

Van ser moments de molta angoixa però els bombers van actuar de manera diligent, omplien els camions en l’ hidrant que hi ha davant la font de la Ginesta, de dos en dos, el dipòsit municipal és gran i va  abastir aigua suficient.

Sobre les 20 hores ja estava controlat, però  durant tota la nit i fins a les 15 hores d’ avui hem tingut els bombers al poble acabant de controlar possibles revifalles.

Van venir varies dotacions de Mossos d’Esquadra  i  Serveis de Emergències Mèdiques que estaven a la bàscula del poble, i a la Portella hi havia el centre de comandament del CECAT que coordinava totes les actuacions.

Els veïns del poble  i dels pobles veïns van acudir per ajudar.

És lamentable la crema de cultius i massa forestal, unes 40 hectàrees, però el més important és que no hi va haver danys de  persones ni en les cases.

Laura Piera

Alcaldessa

Nalec, 3 de juliol de 2009


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s